Yemek Tarifleri

"lezzetçilere pratik yemek tarifleri"
yemek tarifleri
Yemek Tarifleri`nde 18 kategoride 1677 tarif bulunuyor.

yemek tarifleri Yemek Tarifleri
yemek tarifi Evde Yalnızım!
kolay yemek tarifleri Yeni Evlendim!
pratik yemek tarifleri Öğrenciyim Açım!
değişik yemek tarifleri Yeni Lezzetler Peşindeyim!
en güzel yemek tarifleri En Beğendiğiniz Tarifler
yemek tarifleri Yeni Eklenen Tarifler
yemek tarifi sitesi Şifalı Bitkiler

Yemek Kitabı & Yeni Evliler, Yalnız Yaşayanlar, Çalışanlar ve Öğrenciler İçin
Firdevs Altındaş
Beyaz Unsuz Şekersiz
Hamur İşleri
Arzu Aygen / Ülfet Aygen

Linkler
Yemek Yapma Oyunları
Anne Bebek

Yalancı Çerkez Tavuğu

  Mezeler


Malzemeler
• 500 gr tavuk göğsü
• 1 adet havuç
• 1 adet soğan
• 1 adet defne yaprağı
• su
• karabiber
• sosu:
• 500 ml süt
• 4 yemek kaşığı Sana Crème Bonjour
• 2 yemek kaşığı un
• 1 adet yumurta
• 3 diş sarımsak
• 1 su bardağı ceviz
• 1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
• 3 yemek kaşığı Sana Crème Bonjour
• 1 yemek kaşığı salça
• 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

Tarif
1. Sarımsakları ayıklayıp, kıyın. Cevizleri ayıklayıp, iri parçalar halinde çekin.

2. Derin bir tencereye soğuk su koyup, içine tavuk göğüslerini, bütün soğanı ve havuçu, defne yaprağını ve karabiberi ekleyip kaynamaya bırakın.

3. Tavuk göğüsleri haşlanırken ayrı tencereye Sana Crème Bonjouru koyup, kızdırın. Yağ kızınca içine unu ekleyip, unun kokusu çıkana kadar kavurun.

4. Bir kabın içinde Süt ile ayrı bir kaba kırdığnız yumurtayı karıştırın.

5. Kavrulan una kıyılmış sarımsakları ilave edip, kavurmaya devam edin.

6. Unun rengi fazla koyulaşmadan içine devamlı karıştırarak sütlü yumurtayı ekleyip, karıştırarak orta ateşte pişirin. (sosun topaklanmamsı için devamlı karıştırın.

7. En son olarak sosa iri çekilmiş cevizleri , tuz-karabiberi ekleyip, sosu bir taşım orta atşete kaynatıp, ateşten alın.

8. Sosu için:Ayrı bir tencerede Sana crème bonjouru kızdırıp, içine salçayı , kırmızı pul biberi ve karabiberi ekleyip, kavurun.

9. Haşlanan tavuk göğüslerini soğutup, servis tabağına ince ince didikleyin.

10. Tavuk göğüslerinin yarısını servis tabağına koyup, üzerine cevizli beşamelli sosun yarısını döküp, iyice karıştırın. Sosun üzerine tekrar tavuk parçalarını dizip, kalan sosu döküp, üzerini kaşığın sırtı ile düzeltin.

11. En son olarak üzerine hazırladığınız Sana Crème Bonjourlu sosu gezdirip, sıcak olarak servis edin.

Tarif Sahibi: Anonim
Yalancı Çerkez Tavuğu tarifi

Süresi : 60-70 dk.
Zorluk :
Puan : 4.86

Bu Tarife Puan Ver
Tarifi puanlayın
Yemek tarifi gönder

Tarifi Arkadaşına Gönder

Yemek tarifi yazdır Tarifi Yazdır
 
 

YemekTarifleri.gen.tr - Yemek Tarifleri | Pratik Yemek Tarifleri © 2004-2013 | Öneri Formu      Web Tasarım