Yemek Tarifleri

"lezzetçilere pratik yemek tarifleri"
yemek tarifleri
Yemek Tarifleri`nde 18 kategoride 1677 tarif bulunuyor.

yemek tarifleri Yemek Tarifleri
yemek tarifi Evde Yalnızım!
kolay yemek tarifleri Yeni Evlendim!
pratik yemek tarifleri Öğrenciyim Açım!
değişik yemek tarifleri Yeni Lezzetler Peşindeyim!
en güzel yemek tarifleri En Beğendiğiniz Tarifler
yemek tarifleri Yeni Eklenen Tarifler
yemek tarifi sitesi Şifalı Bitkiler

Yemek Kitabı & Yeni Evliler, Yalnız Yaşayanlar, Çalışanlar ve Öğrenciler İçin
Firdevs Altındaş
Beyaz Unsuz Şekersiz
Hamur İşleri
Arzu Aygen / Ülfet Aygen

Linkler
Yemek Yapma Oyunları
Anne Bebek

Tulum Peynirli Puf Böreği

  Hamur İşleri


Malzemeler
• 90 gr. (6 çorba kaşığı) margarin
• 225 gr. (1 su bardağı) un
• Tuz
• 1 çay kaşığı limon suyu
• 250 ml. (1 su bardağı) su
• 2 Çorba kaşığı yoğurt
• 7.5 ml. (1/2 çorba kaşığı)
• Ayçiçek yağı

Harcı İçin:

• 1 Yumurta
• 200 gr. tulum peyniri
• 2 Yumurta sarısı
• 1 demet dereotu
• 450 ml. (2 su bardağı) Ayçiçek yağı

Tarif
Margarin`i bir tavada eritin. Hamuru hazırlamak için unu eleyin, ortasını havuz gibi açın, margarin hariç malzemenin tümünü ilave edip yoğurarak bir hamur yapın. Altına un serpip, üzerine nemli bir bez kapayın ve 20 dakika dinlendirin. Harcı hazırlamak için, peyniri bir kaba koyup, yumurta sarısı ve dereotu ile birlikte çatalla ezerek karıştırın. Hazırlayıp dinlendirdiğiniz hamuru hafif unlayıp, 50 cm. çapında yuvarlak olarak açın ve erimiş ılık margarini dökerek avucunuzla yedirin.

Yağladığınız hamuru çevreden merkeze doğru 15 cm. kadar kesin (ortada tabak genişliğinde kesilmemiş bir alan oluşacaktır). Bu durumda 6 parça kadar yarım üçgen elde edeceksiniz. Bu üçgenlerden birinin ucunu ortadaki yuvarlağın üzerine kapatın, diğer parçaları da ilk kapanan hamurun üzerine kapayın.
Tekrar dinlendirdiğiniz ve açtığınız hamurun önünüze gelen uzun kısmından 5 cm. katlama payı bırakarak, harcı ceviz büyüklüğünde 3`er cm. arayla dizin.

Kapatmak için harcın önünde 4 cm. pay bırakın. Harcın aralarına ve 4 cm.`lik paya yapıştırmak için yumurta sürün. Katlama payını harcın üzerinden aşırtıp kapatın ve yumurtaladığınız kısımları parmağınızla bastırarak yapıştırın. Hamur keseceği ile 4 cm.`lik payın sonundan yarım ay biçiminde kesin. Hamurun geri kalanına aynı işlemi uygulayın. Puf böreklerini un serpilmiş bir tepsiye yerleştirin.

Hazırladığınız börekleri 2-3 dakika ayçiçek yağında kızartın. Yağını süzdürerek servis yapın.

Tarif Sahibi: Anonim
Tulum Peynirli Puf Böreği tarifi

Süresi : 90-100 dk.
Zorluk :
Puan : 4.77

Bu Tarife Puan Ver
Tarifi puanlayın
Yemek tarifi gönder

Tarifi Arkadaşına Gönder

Yemek tarifi yazdır Tarifi Yazdır
 
 

YemekTarifleri.gen.tr - Yemek Tarifleri | Pratik Yemek Tarifleri © 2004-2013 | Öneri Formu      Web Tasarım