Yemek Tarifleri

"lezzetçilere pratik yemek tarifleri"
yemek tarifleri
Yemek Tarifleri`nde 18 kategoride 1677 tarif bulunuyor.

yemek tarifleri Yemek Tarifleri
yemek tarifi Evde Yalnızım!
kolay yemek tarifleri Yeni Evlendim!
pratik yemek tarifleri Öğrenciyim Açım!
değişik yemek tarifleri Yeni Lezzetler Peşindeyim!
en güzel yemek tarifleri En Beğendiğiniz Tarifler
yemek tarifleri Yeni Eklenen Tarifler
yemek tarifi sitesi Şifalı Bitkiler

Yemek Kitabı & Yeni Evliler, Yalnız Yaşayanlar, Çalışanlar ve Öğrenciler İçin
Firdevs Altındaş
Beyaz Unsuz Şekersiz
Hamur İşleri
Arzu Aygen / Ülfet Aygen

Linkler
Yemek Yapma Oyunları
Anne Bebek

Tavuk Marsala

  Tavuk Yemekleri


Malzemeler
• 1 yemek kaşığı saf zeytin yağı
• 50 g/2 oz tereyağı
• 6 parça kemikli derili tavuk göğsü
• 1 baş sarımsak, dişlerine ayrılmış
• 2 yemek kaşığı güzel koku veren sirke
• 175 ml/6 fl oz Marsala
• 175 ml/6 fl oz sıcak tavuk stoğu
• 4 yemek kaşığı maskarpon
• Tuz ve biber
• Taze tarhun yaprakları, süslemek için

Tarif
Zeytin yağını ve tereyağını geniş bir güveçte ısıtın. Daha sonra tavuğu tavuğu ve soyulmamış sarmısakları ekleyin. Tavuğun her yanı altın rengi alana kadar, 7-10 dakika orta ateşte sote edin.

Hoş koku veren sirkeyi tavuğun üzerine kaşıkla dökün, 1-2 dakika kabarcıklar çıkarmasını bekleyin daha sonra Marsala ve stoğun içine dökün ve tat vermesi için tuz biber ekleyin. Ateşi azaltın, kapağını kapatın ve tavuk bir şiş veya çatalla delindiğinde yumuşak olana kadar 20 dakika ateşte ağır ağır kaynatın. Gögüsleri ters çevirin ve yarı kısmını soslayın.

Dar ve uzun bir kaşıkla tavuğu alın ve sıcak tutun. Derin bir kabın içerisinde tavanın içindekileri bir kevgirden geçirin ve pişirme suyunun süzülmesini bekleyin. Kevgirden suyun içine doğru , bir kaşığın arkasıyla sarmısağın etli kısmına bastırın, kabuklarını çıkararak.

Suyu tavaya geri koyun, ardından maskarponu ekleyin ve kaynamaya alın, karıştırarak. 5-7 dakika veya sos kıvamına gelene kadar katnatın. Tadına bakın eğer gerekliyse ekleyin.

Tavuğu ısıtılmış tabaklar üzerine kuyun ve üzerine kaşıkla sos dökün. Taze tarhun yapraklarıyla süsleyin, sıcakken servis yapın. Bu yemeğin yanında yeni kaynamış patates ve sakız kabağı, brokoli veya şeker bezelye gibi yeşil sebzeler çok iyi gider.

Tarif Sahibi: Anonim
Tavuk Marsala tarifi

Süresi : 70-80 dk.
Zorluk :
Puan : 5.36

Bu Tarife Puan Ver
Tarifi puanlayın
Yemek tarifi gönder

Tarifi Arkadaşına Gönder

Yemek tarifi yazdır Tarifi Yazdır
 
 

YemekTarifleri.gen.tr - Yemek Tarifleri | Pratik Yemek Tarifleri © 2004-2013 | Öneri Formu      Web Tasarım