Yemek Tarifleri

"lezzetçilere pratik yemek tarifleri"
yemek tarifleri
Yemek Tarifleri`nde 18 kategoride 1677 tarif bulunuyor.

yemek tarifleri Yemek Tarifleri
yemek tarifi Evde Yalnızım!
kolay yemek tarifleri Yeni Evlendim!
pratik yemek tarifleri Öğrenciyim Açım!
değişik yemek tarifleri Yeni Lezzetler Peşindeyim!
en güzel yemek tarifleri En Beğendiğiniz Tarifler
yemek tarifleri Yeni Eklenen Tarifler
yemek tarifi sitesi Şifalı Bitkiler

Yemek Kitabı & Yeni Evliler, Yalnız Yaşayanlar, Çalışanlar ve Öğrenciler İçin
Firdevs Altındaş
Beyaz Unsuz Şekersiz
Hamur İşleri
Arzu Aygen / Ülfet Aygen

Linkler
Yemek Yapma Oyunları
Anne Bebek

Somerset Tavuğu

  Tavuk Yemekleri


Malzemeler
• 2 yemek kaşığı kolza yağı
• 4 parça tavuk, derili
• 15 g/ ½ oz tereyağı
• 2?3 kereviz sapı, iri doğranmış
• 1 büyük soğan, iri doğranmış
• 2 yemek kaşığı sade un
• Bir tutam hardal tozu
• 450 ml/ ¾ pint sıcak tavuk stoğu
• 450 ml/ ¾ pint elmadan yapılan alkollü bir içecek(dry cider)
• 500 g/1 lb havuç, iri doğranmış
• 1 büyük demet ot, süslemek için(maydanoz gibi)
• Tuz ve biber
• Taze defne yaprakları veya/ve kekik, süslemek için.

Tarif
Yağı geniş bir güveçte ısıtın, tavuğu ekleyin ve orta ateşte 7-10 dakika, tavuk altın rengi alana kadar sote edin. Uzun dar bir kaşıkla alın ve bir tabağın içerisine koyup kenara ayırın.

Güveçte tereyağını eritin, kerevizi ve soğanı ekleyin ve hafif ateşte sık sık karıştırarak, yumuşayana fakat renklenmeyene kadar yaklaşık 5 dakika pişirin.

Unu ve hardal tozunu ekleyin. Kereviz ve soğanla karışması için iyice karıştırın. Daha sonra sürekli karıştırarak 1-2 dakika pişirin. Sırasıyla stokta ve elmayla yapılan alkollü içecek içerisinde sürekli karıştırın.

Tat vermesi için havucu, bir demet otu ve tuzu ve biberi ekleyin ve ardından tabakta toplanan tüm suyla birlikte tavuğu güvece geri koyun.

Suyu tekrar kaynamaya alın, ardından güvecin ağzını kapatın ve önceden ısıtılmış 180 C`lik (350 F) fırına yerleştirin. 40 dakika veya tavuğun en kalın kısmı bir şiş veya çatalla delindiğinde yumuşak olana kadar pişirin. Tavukların sosun suyuyla kaplanmasını ve tam olarak pişmesini sağlamak için pişirme süresince tavuk parçalarını ters çevirin.

1 demet otu alın ve atın. Tadına bakın. Defne ve/veya kekik yapraklarıyla süsleyerek, sıcakken servis yapın. Yanında kremalı patates ve brokoli gibi taze bir yeşil sebze iyi gider.

Tarif Sahibi: Anonim
Somerset Tavuğu tarifi

Süresi : 60-70 dk.
Zorluk :
Puan : 5.11

Bu Tarife Puan Ver
Tarifi puanlayın
Yemek tarifi gönder

Tarifi Arkadaşına Gönder

Yemek tarifi yazdır Tarifi Yazdır
 
 

YemekTarifleri.gen.tr - Yemek Tarifleri | Pratik Yemek Tarifleri © 2004-2013 | Öneri Formu      Web Tasarım