Yemek Tarifleri

"lezzetçilere pratik yemek tarifleri"
yemek tarifleri
Yemek Tarifleri`nde 18 kategoride 1677 tarif bulunuyor.

yemek tarifleri Yemek Tarifleri
yemek tarifi Evde Yalnızım!
kolay yemek tarifleri Yeni Evlendim!
pratik yemek tarifleri Öğrenciyim Açım!
değişik yemek tarifleri Yeni Lezzetler Peşindeyim!
en güzel yemek tarifleri En Beğendiğiniz Tarifler
yemek tarifleri Yeni Eklenen Tarifler
yemek tarifi sitesi Şifalı Bitkiler

Yemek Kitabı & Yeni Evliler, Yalnız Yaşayanlar, Çalışanlar ve Öğrenciler İçin
Firdevs Altındaş
Beyaz Unsuz Şekersiz
Hamur İşleri
Arzu Aygen / Ülfet Aygen

Linkler
Yemek Yapma Oyunları
Anne Bebek

Şeftalili Gato

  Kekler-Pastalar


Malzemeler
Pandispanya hamuru:
• 3 yumurta
• 5 yemek kaşığı tozşeker
• 6 yemek kaşığı un
• 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
• 2 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu Süslemek için:
• 3 adet yarma şeftali
• 1 çay bardağı toz şeker
• ½ bardak su(şurup için)
• ½ bardak şeftali reçeli
• 1/ 2 bardak yağlı krema veya krem şantiy
• ½ bardak kavrulmuş badem
Kaplama şurup:
• 3 yemek kaşığı toz şeker
• 2 yemek kaşığı su
• 1 yemek kaşığı limon suyu
• 2 yemek kaşığı kayısı reçeli

Tarif
1. Yumurtaları şekerle birlikte çırparak koyu krema yapın. Elenmiş unu azar azar koyup karıştırın. Sonra da yağı ve limon kabuğunu atın.
2. 22 çarpı 34 cm dikdörtgen bir rulo tepsisini yağlayıp unlayın ya da yağlı kağıt yayıp üzerini yağlayın. Karışımı içine boşaltıp yayarak düzeltin.
3. Sıcak fırında 35 dk pişirin. Tepsiyi ters çevirip pandispanyayı kalıptan çıkarın; kağıdı sıyırdıktan sonra ortadan iki eşit parçaya bölün.
4. İki pandispanya arasına şeftali reçeli sürüp üst üste kapatın.
5. Şeftalileri ortadan ayırıp çekirdeklerini çıkartın, kaynayan şuruba atıp 3-4 dakika beyazlatın. Kabuklarını çıkartıp soğutunç
6. Kaplama şuruptaki gereçleri bir kaba koyup bir taşım kaynatın. Sonra da bir kaba süzerek geçirin. Fondan kıvamına yakın koyuluğa gelinceye dek kaynatın.
7. Ilık hale gelen şurubun bir kısmını gatonun üzerine dökün. Şeftalileri yerleştirin. Kalan şurubu da üzerine gezdirin. Kenarlarına uzun parçalar halinde doğranmış badem yapıştırın. Üzerini kremayla süsleyin.

Tarif Sahibi: Anonim
Şeftalili Gato tarifi

Süresi : 70-80 dk.
Zorluk :
Puan : 4.78

Bu Tarife Puan Ver
Tarifi puanlayın
Yemek tarifi gönder

Tarifi Arkadaşına Gönder

Yemek tarifi yazdır Tarifi Yazdır
 
 

YemekTarifleri.gen.tr - Yemek Tarifleri | Pratik Yemek Tarifleri © 2004-2013 | Öneri Formu      Web Tasarım