Yemek Tarifleri

"lezzetçilere pratik yemek tarifleri"
yemek tarifleri
Yemek Tarifleri`nde 18 kategoride 1677 tarif bulunuyor.

yemek tarifleri Yemek Tarifleri
yemek tarifi Evde Yalnızım!
kolay yemek tarifleri Yeni Evlendim!
pratik yemek tarifleri Öğrenciyim Açım!
değişik yemek tarifleri Yeni Lezzetler Peşindeyim!
en güzel yemek tarifleri En Beğendiğiniz Tarifler
yemek tarifleri Yeni Eklenen Tarifler
yemek tarifi sitesi Şifalı Bitkiler

Yemek Kitabı & Yeni Evliler, Yalnız Yaşayanlar, Çalışanlar ve Öğrenciler İçin
Firdevs Altındaş
Beyaz Unsuz Şekersiz
Hamur İşleri
Arzu Aygen / Ülfet Aygen

Linkler
Yemek Yapma Oyunları
Anne Bebek

Profiterol

  Tatlılar


Malzemeler
• Su 1000 g
• Margarin 500 g
• Un 800 g
• Yumurta 1250 g
• Tuz 5 g
Dolgu İçin
• Su 1000 g
• Pasta Kreması 400 g
Sos İçin
• Su 1000 g
• Pasta kreması 300 g
• Bitter kuvertür 250 g
• Şeker 150 g
• Kakao 70 g

Tarif
Pataşu hamuru için; Margarin, su, tuz bir kabın içinde kaynatılır. Un ilave edilerek hızlı bir şekilde karıştırılarak kavrulur. Hafif soğutulan hamura yumurtalar azar azar yedirilerek karıştırılıp, hamur tamamlanır. Ucunda büyük yuvarlak bir duy bulunan sıkma torbası ile küçük pataşular fırın tepsisine sıkılır. 200°C?de yaklaşık 20-25 dakika pişirilir.

Sos için su ve şeker bir kapta kaynatılır. Pastacı kreması ve kakao ilave edilerek pişirilir. Krema sıcak iken bitter kuvertür ilave edilerek karıştırılır ve soğumaya bırakılır.

Tabaklardaki içleri pastacı kreması ile doldurulmuş pataşuların üzerine hazırlanan sos dökülür. İstenildiği takdirde üstü toz krem şanti ile süslenir ve dekor için kiraz şekerlemesi yeşil fıstık veya rendelenmiş kuvertür kullanılır. Meyveli, çikolatalı, kahveli, karamelalı ve tahinli soslarla değişik çeşitleri yapılabilir.

Tarif Sahibi: Anonim
Profiterol tarifi

Süresi : 65-70 dk.
Zorluk :
Puan : 5.2

Bu Tarife Puan Ver
Tarifi puanlayın
Yemek tarifi gönder

Tarifi Arkadaşına Gönder

Yemek tarifi yazdır Tarifi Yazdır
 
 

YemekTarifleri.gen.tr - Yemek Tarifleri | Pratik Yemek Tarifleri © 2004-2013 | Öneri Formu      Web Tasarım