Yemek Tarifleri

"lezzetçilere pratik yemek tarifleri"
yemek tarifleri
Yemek Tarifleri`nde 18 kategoride 1677 tarif bulunuyor.

yemek tarifleri Yemek Tarifleri
yemek tarifi Evde Yalnızım!
kolay yemek tarifleri Yeni Evlendim!
pratik yemek tarifleri Öğrenciyim Açım!
değişik yemek tarifleri Yeni Lezzetler Peşindeyim!
en güzel yemek tarifleri En Beğendiğiniz Tarifler
yemek tarifleri Yeni Eklenen Tarifler
yemek tarifi sitesi Şifalı Bitkiler

Yemek Kitabı & Yeni Evliler, Yalnız Yaşayanlar, Çalışanlar ve Öğrenciler İçin
Firdevs Altındaş
Beyaz Unsuz Şekersiz
Hamur İşleri
Arzu Aygen / Ülfet Aygen

Linkler
Yemek Yapma Oyunları
Anne Bebek

Portakal Marengalı Turta

  Kekler-Pastalar


Malzemeler
• Milföy plakası 1 adet
• Pandispanya patı 1 adet
• Portakal 2 adet
Portakallı Marenga İçin
• Yumurta beyazı 300 g
• Toz şeker 550 g
• Portakal suyu 200 g
• Toz şeker 50 g
Çikolatalı Pastacı Kreması İçin
• Pasta kreması 400 g
• Su (soğuk) 1000 g
• Bitter kuvertür (eritilmiş) 200 g

Tarif
Portakallı Marenga

Portakal suyu, toz şeker (50 g) 118°C?ye kadar kaynatılır. Daha sonra yumurta beyazı ve şeker çırpılır, portakallı şurup hazırlanan marengaya yavaş yavaş yedirilir. Hazırlanan krema soğuyuncaya kadar orta devirde çırpılır.

Çikolatalı pasta kreması için

Soğuk suya, pastacı kreması ilave edilir, 3-4 dakika çırpılır, son olarak eritilmiş kuvertür eklenerek karıştırılır.

Pastanın Tamamlanması

Pişmiş milföy plakanın üzerine çikolatalı pastacı kreması doldurulur. Kremanın üzerine pandispanya patı ve dilimlenmiş portakallar yerleştirilir. Pastanın tamamı portakallı marenga ile kaplanır ve pürmüz yardımıyla yakılır. Pasta dilimlenmiş portakallar ile süslenir.

Tarif Sahibi: Anonim
Portakal Marengalı Turta tarifi

Süresi : 80-90 dk.
Zorluk :
Puan : 5.33

Bu Tarife Puan Ver
Tarifi puanlayın
Yemek tarifi gönder

Tarifi Arkadaşına Gönder

Yemek tarifi yazdır Tarifi Yazdır
 
 

YemekTarifleri.gen.tr - Yemek Tarifleri | Pratik Yemek Tarifleri © 2004-2013 | Öneri Formu      Web Tasarım