Malzemeler
• 1 demet ebegümeci • 1 adet patates (küp küp doğranmış) • 1 adet havuç (küp küp doğranmış) • 2 adet kuru soğan (yemeklik doğranmış) • 2 yemek kaşığı pirinç • Yarım limonun suyu • 2 yemek kaşığı sıvıyağ • 1 çay kaşığı tozşeker, tuz
Tarif
Ebegümecini yıkayıp, tıpkı ıspanak gibi iri parçalar halinde doğrayın. Tencerenin içine sıvıyağla birlikte soğanları koyun ve ateşin üzerine oturtun. Havucu, patatesi ve pirinci ekleyip, 2-3 dakika kavurun. Ebegümecini ilave edip, 2 bardak ılık suyu üzerine aktarın. Bu arada tuz, toz şeker ve limon suyunu da katıp, 25 dakika kadar pişirin. Ilık veya soğuk olarak servis yapabilirsiniz.
Tarif Sahibi: Anonim
|

Süresi |
: |
25-30 dk. |
Zorluk |
: |
|
Puan |
: |
5.46 |
Bu Tarife Puan Ver
|