Yemek Tarifleri

"lezzetçilere pratik yemek tarifleri"
yemek tarifleri
Yemek Tarifleri`nde 18 kategoride 1677 tarif bulunuyor.

yemek tarifleri Yemek Tarifleri
yemek tarifi Evde Yalnızım!
kolay yemek tarifleri Yeni Evlendim!
pratik yemek tarifleri Öğrenciyim Açım!
değişik yemek tarifleri Yeni Lezzetler Peşindeyim!
en güzel yemek tarifleri En Beğendiğiniz Tarifler
yemek tarifleri Yeni Eklenen Tarifler
yemek tarifi sitesi Şifalı Bitkiler

Yemek Kitabı & Yeni Evliler, Yalnız Yaşayanlar, Çalışanlar ve Öğrenciler İçin
Firdevs Altındaş
Beyaz Unsuz Şekersiz
Hamur İşleri
Arzu Aygen / Ülfet Aygen

Linkler
Yemek Yapma Oyunları
Anne Bebek

Pirinç Piralinli Turta

  Kekler-Pastalar


Malzemeler
Çikolatalı Pirinç Gevreği İçin
• Pralin 1000 g
• Eritilmiş sütlü kuvertür 240 g
• Eritilmiş Biskin 200 g
• Pirinç gevreği 375 g

Not: Pirinç gevreği "Coco Pops" adıyla marketlerde satılmaktadır.

Krema İçin
• Yumurta sarısı 240 g
• Yumurta 200 g
• Toz şeker 280 g
• Su 100 g
• Sütlü ve bitter kuvertür karışık 780 g
• Jelatin (eritilmiş) 10 yaprak
• Çırpılmış toz krem şanti 1000 g
• Vanilya

Tarif
Çikolatalı Pirinç Gevreği

Kap içine sırayla pralin, erimiş Biskin yağı ve kuvertür ilave edilip çırpma teliyle karıştırılır. Pirinç gevreği ilave edilip kevgir yardımı ile karıştırılır. Karışımın bir plaka şeklinde olması gerektiğinde yağlı kağıt üzerinde bıçak yardımı ile yayılıp 3-4 mm kalınlığında açıldıktan sonra bir sac tepsi üzerine konulur. Derin dondurucuda bekletilerek donması sağlanır.

Krema

Yumurta sarısı ile bütün yumurtalar mikserde kabartılır. Toz şeker ve su bir kapta 127°C?de kaynatılır. Mikserde kabartılmış yumurtaya azar azar dökülerek yedirilerek 4-5 dakika daha çalıştırılır. Daha sonra bu karışım bir kaba boşaltılır. Jelatinler eridikten sonra ilave edilir. Erimiş kuvertür karıştırılıp 18-20°C?ye gelince çırpılmış toz krem şanti ilave edilerek karıştırılır.

Pastanın Tamamlanması

Çemberin kenarları yağlanır, pudra şekeri serpilir ve fazlası çembere vurularak alınır. Bu çember ince yuvarlak sac tepsilerin üzerine oturtulup kenarlarına önceden hazırlanan yan dekor hamuru rulosu yerleştirilir.

Çemberin ortasına 1.5 cm kalınlıkta kesilmiş kakaolu pandispanya patı yerleştirilir.

Kremanın üzerine kesilmiş çikolatalı pirinç gevreği yerleştirilir.

Kalan krema ile çemberin tamamı doldurulur, üzeri bıçakla düzeltilir ve derin dondurucuda bekletilir. Turta donduktan sonra çember çıkarılır, üzerine soğuk jöle sürülüp kuvertürden yapılmış çeşitli dekorlar yerleştirilir.

Tarif Sahibi: Anonim
Pirinç Piralinli Turta tarifi

Süresi : 90-100 dk.
Zorluk :
Puan : 5.19

Bu Tarife Puan Ver
Tarifi puanlayın
Yemek tarifi gönder

Tarifi Arkadaşına Gönder

Yemek tarifi yazdır
Krema İçin
• Yumurta sarısı 240 g
• Yumurta 200 g
• Toz şeker 280 g
• Su 100 g
• Sütlü ve bitter kuvertür karışık 780 g
• Jelatin (eritilmiş) 10 yaprak
• Çırpılmış toz krem şanti 1000 g
• Vanilya&tarif=Çikolatalı Pirinç Gevreği

Kap içine sırayla pralin, erimiş Biskin yağı ve kuvertür ilave edilip çırpma teliyle karıştırılır. Pirinç gevreği ilave edilip kevgir yardımı ile karıştırılır. Karışımın bir plaka şeklinde olması gerektiğinde yağlı kağıt üzerinde bıçak yardımı ile yayılıp 3-4 mm kalınlığında açıldıktan sonra bir sac tepsi üzerine konulur. Derin dondurucuda bekletilerek donması sağlanır.

Krema

Yumurta sarısı ile bütün yumurtalar mikserde kabartılır. Toz şeker ve su bir kapta 127°C?de kaynatılır. Mikserde kabartılmış yumurtaya azar azar dökülerek yedirilerek 4-5 dakika daha çalıştırılır. Daha sonra bu karışım bir kaba boşaltılır. Jelatinler eridikten sonra ilave edilir. Erimiş kuvertür karıştırılıp 18-20°C?ye gelince çırpılmış toz krem şanti ilave edilerek karıştırılır.

Pastanın Tamamlanması

Çemberin kenarları yağlanır, pudra şekeri serpilir ve fazlası çembere vurularak alınır. Bu çember ince yuvarlak sac tepsilerin üzerine oturtulup kenarlarına önceden hazırlanan yan dekor hamuru rulosu yerleştirilir.

Çemberin ortasına 1.5 cm kalınlıkta kesilmiş kakaolu pandispanya patı yerleştirilir.

Kremanın üzerine kesilmiş çikolatalı pirinç gevreği yerleştirilir.

Kalan krema ile çemberin tamamı doldurulur, üzeri bıçakla düzeltilir ve derin dondurucuda bekletilir. Turta donduktan sonra çember çıkarılır, üzerine soğuk jöle sürülüp kuvertürden yapılmış çeşitli dekorlar yerleştirilir. " onClick="NewWindow(this.href,'yazdir','375','400','yes');return false" class="link"> Tarifi Yazdır
 
 

YemekTarifleri.gen.tr - Yemek Tarifleri | Pratik Yemek Tarifleri © 2004-2013 | Öneri Formu      Web Tasarım