Yemek Tarifleri

"lezzetçilere pratik yemek tarifleri"
yemek tarifleri
Yemek Tarifleri`nde 18 kategoride 1677 tarif bulunuyor.

yemek tarifleri Yemek Tarifleri
yemek tarifi Evde Yalnızım!
kolay yemek tarifleri Yeni Evlendim!
pratik yemek tarifleri Öğrenciyim Açım!
değişik yemek tarifleri Yeni Lezzetler Peşindeyim!
en güzel yemek tarifleri En Beğendiğiniz Tarifler
yemek tarifleri Yeni Eklenen Tarifler
yemek tarifi sitesi Şifalı Bitkiler

Yemek Kitabı & Yeni Evliler, Yalnız Yaşayanlar, Çalışanlar ve Öğrenciler İçin
Firdevs Altındaş
Beyaz Unsuz Şekersiz
Hamur İşleri
Arzu Aygen / Ülfet Aygen

Linkler
Yemek Yapma Oyunları
Anne Bebek

Pilav

  Pilavlar


Malzemeler
• Pilavlık Pirinç 1 kg.
• Tuz
• Et veya tavuk suyu
• Margarin


Tarif
Pirinci ayıklayın. Bir kaba koyup, üzerine 4-5 parmak aşacak kadar ılık tuzlu su koyıın. Pirinci bu suda 1 saat dinlendirin. Nişastasını atması için birkaç kez yıkayıp süzün.
Et veya tavıık suyunu bir taşım kaynatın. Tuzunu kontrol edin.

Margarini bir tencerede eritin. Yağ kızınca içine süzülmüş pirinci atıp orta ateşte 4-5 dakika karıştırarak kavurun.
Kavrızlmuş pirince sıcak et suyunu ilave edip karıştırın. Harli ateşte pirinçler suyunu çekip göz göz oluncaya kadar pişirin. Ateşi kısıp, tencerenin kapağını sıkıca kapatın. Pilavı kısık ateşte istenilen diriliğe göre 10 dakika pişirin. Ateşten alın.

Pilavı demlendirmek için tencerenin kapağını açıp ağzına yağlı kağıt koyun ve kapağı kağıdın üzerine kapatın. Pilavı bu şekilde yaklaşık 20 dakika dinlendirin. Bir kez kanştırarak servis yapın.

Tarif Sahibi: Anonim
Pilav tarifi

Süresi : 60-70 dk.
Zorluk :
Puan : 5.38

Bu Tarife Puan Ver
Tarifi puanlayın
Yemek tarifi gönder

Tarifi Arkadaşına Gönder

Yemek tarifi yazdır Tarifi Yazdır
 
 

YemekTarifleri.gen.tr - Yemek Tarifleri | Pratik Yemek Tarifleri © 2004-2013 | Öneri Formu      Web Tasarım