Yemek Tarifleri

"lezzetçilere pratik yemek tarifleri"
yemek tarifleri
Yemek Tarifleri`nde 18 kategoride 1677 tarif bulunuyor.

yemek tarifleri Yemek Tarifleri
yemek tarifi Evde Yalnızım!
kolay yemek tarifleri Yeni Evlendim!
pratik yemek tarifleri Öğrenciyim Açım!
değişik yemek tarifleri Yeni Lezzetler Peşindeyim!
en güzel yemek tarifleri En Beğendiğiniz Tarifler
yemek tarifleri Yeni Eklenen Tarifler
yemek tarifi sitesi Şifalı Bitkiler

Yemek Kitabı & Yeni Evliler, Yalnız Yaşayanlar, Çalışanlar ve Öğrenciler İçin
Firdevs Altındaş
Beyaz Unsuz Şekersiz
Hamur İşleri
Arzu Aygen / Ülfet Aygen

Linkler
Yemek Yapma Oyunları
Anne Bebek

Milföy Hamuru

  Hamur İşleri


Malzemeler
• Un 1000 g
• Su 550?600 g
• Tuz 20?25 g
• Limon suyu veya sirke 15 g
• Alba Börek 1000 g


Tarif
Un tezgah üzerine elenir, ortası havuz gibi açılır. Su, tuz ve limon suyu havuza koyularak hamur 10 dakika elle veya 5 dakika makina ile yoğrulur.

Hazırlanan elastik hamur yuvarlanıp, üstünden çapraz olarak kesilir.

Kabuk tutmasını önlemek için hamur bir naylona sarılarak 15 dakika dinlendirilir. Alba Börek`in 2 kg`lık bir dilimi ikiye bölünerek, yüksekliği 1.5-2 cm olacak şekilde yassılaştırılacak. Dinlenmiş hamur dört tarafından açık zarf şeklinde 1.5-2 cm incelikte açılır.

Ortaya yassılaştırılan Alba Börek dilimi koyulur ve hamurun kenarları üzerine kapatılır.

Kapatılan hamur 3-5 mm kalınlığında dörtgen şeklinde açılır ve ilk tur verilir. Turlar tek veya çift tur olarak verilebilir. Her iki turdan veya her çift turdan sonra hamur naylona sarılarak 30 dakika serin bir yerde dinlendirilir.

Her tur arasında hamur 900 çevrilir. Toplam olarak 6-8 tur veya 3-4 çift tur veya 3 çift, 1 tek tur verildiğinde hamur hazır olur.

Kesimden önce hamur 3-5 mm olmalıdır. Kesimden sonra 25-30 dakika dinlendirilmelidir.


Tarif Sahibi: Anonim
Milföy Hamuru tarifi

Süresi : 50-60 dk.
Zorluk :
Puan : 5.34

Bu Tarife Puan Ver
Tarifi puanlayın
Yemek tarifi gönder

Tarifi Arkadaşına Gönder

Yemek tarifi yazdır Tarifi Yazdır
 
 

YemekTarifleri.gen.tr - Yemek Tarifleri | Pratik Yemek Tarifleri © 2004-2013 | Öneri Formu      Web Tasarım