Yemek Tarifleri

"lezzetçilere pratik yemek tarifleri"
yemek tarifleri
Yemek Tarifleri`nde 18 kategoride 1677 tarif bulunuyor.

yemek tarifleri Yemek Tarifleri
yemek tarifi Evde Yalnızım!
kolay yemek tarifleri Yeni Evlendim!
pratik yemek tarifleri Öğrenciyim Açım!
değişik yemek tarifleri Yeni Lezzetler Peşindeyim!
en güzel yemek tarifleri En Beğendiğiniz Tarifler
yemek tarifleri Yeni Eklenen Tarifler
yemek tarifi sitesi Şifalı Bitkiler

Yemek Kitabı & Yeni Evliler, Yalnız Yaşayanlar, Çalışanlar ve Öğrenciler İçin
Firdevs Altındaş
Beyaz Unsuz Şekersiz
Hamur İşleri
Arzu Aygen / Ülfet Aygen

Linkler
Yemek Yapma Oyunları
Anne Bebek

Midye ve Kalamar Tavası

  Balık Yemekleri


Malzemeler
• 200 ml (1 şişe) soda
• 5 gr (1 çay kaşığı) karbonat tuz
• 150 gr (1 1/5 su bardağı) un
• 250 gr kalamar
• 250 gr iç midye
• Mini tahta şişler
• Bademli Tarator
• 7 dilim ekmek (Tercihen tost ekmeği veya francala)
• 250 ml (1 su bardağı) süt
• 30 ml (2 çorba kaşığı) zeytinyağı
• 2 diş sarmısak (dövülmüş)
• Tuz
• Taze çekilmiş beyaz biber
• 60 gr badem (dövülmüş)

Tarif
Hazırlık

Sulu hamuru hazırlamak için sodanın içine karbonat, tuz ve 1 su bardağı unu katıp pütür kalmayıncaya kadar iyice karıştırın.

Kalamalarları halka şeklinde doğrayın; midyeleri yıkayın, temizleyin.

Tarator için ekmekleri süt ile ezerek pütürsüz bir bulamaç haline getirin.

Midyeleri fazla sıkıştırmadan şişlere dizin. Kalamar ve midyeleri önce hafifçe una, sonra dinlendirdiğiniz sulu hamura bulayarak kızartmaya hazırlayın.

Ana Yemek

Önce soda, karbonat, tuz ve unla aşağıda gösterilen sulu hamuru hazırlayın. Elde ettiğiniz sulu hamuru serin bir yerde bir saat dinlendirin. Kalamar ve midyeleri hazırlayın.

Bu arada hazırlık bölümünde gösterildiği biçimde bademli taratorun bulamacını hazırlayın. Bu bulamacın içine azar azar zeytinyağını ilave ederek iyice yedirin. Dövülmüş sarımsağı, tuz ve beyaz biberi katıp, karıştırın. En son olarak döverek toz haline getirilmiş bademi ilave edip, karıştırarak sosu tamamlayın. Bademli taratoru bir kenarda bekletin.

Bir fritözde ya da kızartma tenceresinde ayçiçek yağını kızdırın. Bu arada kalamar ve midyeleri solda gösterildiği biçimde kızartmaya hazırlayın. Yağ kızınca kalamar ve midyeleri ayrı ayrı partiler halinde kızartıp, bademli tarator eşliğinde servis yapın.

Tarif Sahibi: Anonim
Midye ve Kalamar Tavası tarifi

Süresi : 55-60 dk.
Zorluk :
Puan : 5.23

Bu Tarife Puan Ver
Tarifi puanlayın
Yemek tarifi gönder

Tarifi Arkadaşına Gönder

Yemek tarifi yazdır Tarifi Yazdır
 
 

YemekTarifleri.gen.tr - Yemek Tarifleri | Pratik Yemek Tarifleri © 2004-2013 | Öneri Formu      Web Tasarım