Yemek Tarifleri

"lezzetçilere pratik yemek tarifleri"
yemek tarifleri
Yemek Tarifleri`nde 18 kategoride 1677 tarif bulunuyor.

yemek tarifleri Yemek Tarifleri
yemek tarifi Evde Yalnızım!
kolay yemek tarifleri Yeni Evlendim!
pratik yemek tarifleri Öğrenciyim Açım!
değişik yemek tarifleri Yeni Lezzetler Peşindeyim!
en güzel yemek tarifleri En Beğendiğiniz Tarifler
yemek tarifleri Yeni Eklenen Tarifler
yemek tarifi sitesi Şifalı Bitkiler

Yemek Kitabı & Yeni Evliler, Yalnız Yaşayanlar, Çalışanlar ve Öğrenciler İçin
Firdevs Altındaş
Beyaz Unsuz Şekersiz
Hamur İşleri
Arzu Aygen / Ülfet Aygen

Linkler
Yemek Yapma Oyunları
Anne Bebek

Midye Pilakisi

  Balık Yemekleri


Malzemeler
• 50 adet iç midye
• 2 adet domates (veya 2 kaşık salça)
• 1 adet havuç
• 1 adet soğan
• 2 adet patates
• 2 diş sarmısak
• 1 çay bardağı zeytinyağı
• 1 adet limon
• 1 demet maydanoz
• Tuz
• Karabiber

Tarif
Midyelerin kıllarını temizleyip, güzelce yıkayın.

Süzgece koyup, sularını süzdürün.

Havucu, patatesi haşlayın. Sonra dilimlere doğrayın.

Bir tencerede zeytinyağı ve soğanı hafifçe öldürün.

İçerisine kabukları soyulmuş ve fındık büyüklüğünde doğranmış domatesi, (yoksa sulandırılmış salçayı) koyup, 1-2 defa da bununla karıştırın.

Sonra kıyılmış sarımsağı ve midyeleri atıp, midyelerin bıraktığı suyu çekinceye kadar pişirin.

Tuz, karabiber koyup, sonra 2-3 bardak sıcak su, doğranmış havuç ve patatesi ilave edip, 15-20 dakika pişirin.

İnmesine yakın bir limon suyu koyup, tekrar 1-2 taşım daha kaynatıp ateşten alın.

Servis tabağına boşaltıp, üzerine kıyılmış maydanoz serpip, servis yapın.

Tarif Sahibi: Anonim
Midye Pilakisi tarifi

Süresi : 45-50 dk.
Zorluk :
Puan : 5.5

Bu Tarife Puan Ver
Tarifi puanlayın
Yemek tarifi gönder

Tarifi Arkadaşına Gönder

Yemek tarifi yazdır Tarifi Yazdır
 
 

YemekTarifleri.gen.tr - Yemek Tarifleri | Pratik Yemek Tarifleri © 2004-2013 | Öneri Formu      Web Tasarım