Yemek Tarifleri

"lezzetçilere pratik yemek tarifleri"
yemek tarifleri
Yemek Tarifleri`nde 18 kategoride 1677 tarif bulunuyor.

yemek tarifleri Yemek Tarifleri
yemek tarifi Evde Yalnızım!
kolay yemek tarifleri Yeni Evlendim!
pratik yemek tarifleri Öğrenciyim Açım!
değişik yemek tarifleri Yeni Lezzetler Peşindeyim!
en güzel yemek tarifleri En Beğendiğiniz Tarifler
yemek tarifleri Yeni Eklenen Tarifler
yemek tarifi sitesi Şifalı Bitkiler

Yemek Kitabı & Yeni Evliler, Yalnız Yaşayanlar, Çalışanlar ve Öğrenciler İçin
Firdevs Altındaş
Beyaz Unsuz Şekersiz
Hamur İşleri
Arzu Aygen / Ülfet Aygen

Linkler
Yemek Yapma Oyunları
Anne Bebek

Levrek Buğulama

  Balık Yemekleri


Malzemeler
• 45 g (3 çorba k.) Sana
• 750 g levrek filetosu (150 g`lık 5 parça halinde)
• 1 limon (kabuğu soyulup, halka dilimlenmiş)
• 1 demet maydanoz (yarısı ince kıyılmış, kalan yarısı dalları üzerinde bırakılmış)
• 2 defne yaprağı (5 parça halinde kesilmiş)
• 200 g (2 orta boy) domates (kabukları soyulup, çekirdekleri temizlendikten sonra halka doğranmış)
• 1 sivribiber (sap ve çekirdekleri temizlendikten sonra
• 5 parça halinde kesilmiş)
• 1/2 çay k. tuz, tane karabiber
• 5 çorba k. beyaz şarap (isteğe bağlı)
• 60 ml (1/4 su bardağı) balık suyu (beyaz etli balık kafa ve kılçıklarının suda 20 dakika haşlanması ile elde edilmiş)
• 5 çorba k. krema (isteğe bağlı)

Tarif
2 çorba kaşığı Sana`yı bir kapta eritin. Kalan bir çorba kaşığı Sana`yı küçük parçalar halinde kesip buzdolabının buzluğuna kaldırın. Levrek fıletolarına limon, domates, sivribiber, dal maydanoz, defne yaprağı, tuz ve tane biberini ilave edin. Şarap, balık suyu ve kremasını da koyup, kabın üzerini örterek ağır ateşte 10-15 dakika pişirin.

Levrekler pişince kabın kapağını açıp, balıkları bir paletle önceden ısıtılmış tabaklara aktarın. Bir kenarda sıcak olarak bekletin. Pişme suyunu küçük bir tencereye aktarıp yarı yarıya çektirin. Kalan 1 çorba kaşığı soğutulmuş Sana`yı küçük parçalar halinde çektirdiğiniz sosa ilave edip, telle kuvvetlice çırparak yedirin. İnce kıyılmış maydanozu da ilave edin. Bu sosu levreklerin üzerine gezdirin. Levrek buğulamayı sıcak olarak servis yapın.

Tarif Sahibi: Anonim
Levrek Buğulama tarifi

Süresi : 70-80 dk.
Zorluk :
Puan : 5.6

Bu Tarife Puan Ver
Tarifi puanlayın
Yemek tarifi gönder

Tarifi Arkadaşına Gönder

Yemek tarifi yazdır Tarifi Yazdır
 
 

YemekTarifleri.gen.tr - Yemek Tarifleri | Pratik Yemek Tarifleri © 2004-2013 | Öneri Formu      Web Tasarım