Yemek Tarifleri

"lezzetçilere pratik yemek tarifleri"
yemek tarifleri
Yemek Tarifleri`nde 18 kategoride 1677 tarif bulunuyor.

yemek tarifleri Yemek Tarifleri
yemek tarifi Evde Yalnızım!
kolay yemek tarifleri Yeni Evlendim!
pratik yemek tarifleri Öğrenciyim Açım!
değişik yemek tarifleri Yeni Lezzetler Peşindeyim!
en güzel yemek tarifleri En Beğendiğiniz Tarifler
yemek tarifleri Yeni Eklenen Tarifler
yemek tarifi sitesi Şifalı Bitkiler

Yemek Kitabı & Yeni Evliler, Yalnız Yaşayanlar, Çalışanlar ve Öğrenciler İçin
Firdevs Altındaş
Beyaz Unsuz Şekersiz
Hamur İşleri
Arzu Aygen / Ülfet Aygen

Linkler
Yemek Yapma Oyunları
Anne Bebek

Kuzu Kral Tacı

  et yemekleri


Malzemeler
• 1 Kuzu kafesi
• Tuz, Karabiber, Kekik, Biberiye
• 2 diş sarmısak
• 45 gr. terayağ
• 1,5 su bardağı et suyu
• İç pilav (300 gr. pirinçten hazırlanmış)

Tarif
Kuzu kafeslerin her iki yüzüne tuz, biber, kekik ve biberiyeyi serpin. Kuzu kafesleri iki ucundan yan yana getirerek dikin. Kral tacı biçiminde diklemesine bir fırın tepsisine oturtun. Sarmısak parçalarını ette bıçak ile açtığınız deliklere yerleştirin.

Önce fırınınızı 220 dereceye getirip, ısıtın. Eritilmiş margarini bir fırça ile etin içine ve dışına sürün. Tepsiyi önceden 220 dereceye getirilip ısıtılmış olan fırına sürüp, kuzu kral tacını 15 dakika pişirin. Et suyunun yarısını ilave edin. Fırın sıcaklığını 170 - 180 dereceye düşürüp yaklaşık 60 dakika daha pişirin.

Bu sırada iç pilavı hazırlayın. Tepside kalan pişirme suyunu, süzdürerek küçük bir tencereye aktarın. Üzerindeki yağı alıp, atın. Orta ateşte bir taşım kaynatın.

Etin etrafındaki ipleri kesip çıkarın, iç pilavı tacın ortasına doldurun. Sıcak olarak servis yapın.

Tarif Sahibi: Anonim
Kuzu Kral Tacı tarifi

Süresi : 80-90 dk.
Zorluk :
Puan : 5.71

Bu Tarife Puan Ver
Tarifi puanlayın
Yemek tarifi gönder

Tarifi Arkadaşına Gönder

Yemek tarifi yazdır Tarifi Yazdır
 
 

YemekTarifleri.gen.tr - Yemek Tarifleri | Pratik Yemek Tarifleri © 2004-2013 | Öneri Formu      Web Tasarım