Yemek Tarifleri

"lezzetçilere pratik yemek tarifleri"
yemek tarifleri
Yemek Tarifleri`nde 18 kategoride 1677 tarif bulunuyor.

yemek tarifleri Yemek Tarifleri
yemek tarifi Evde Yalnızım!
kolay yemek tarifleri Yeni Evlendim!
pratik yemek tarifleri Öğrenciyim Açım!
değişik yemek tarifleri Yeni Lezzetler Peşindeyim!
en güzel yemek tarifleri En Beğendiğiniz Tarifler
yemek tarifleri Yeni Eklenen Tarifler
yemek tarifi sitesi Şifalı Bitkiler

Yemek Kitabı & Yeni Evliler, Yalnız Yaşayanlar, Çalışanlar ve Öğrenciler İçin
Firdevs Altındaş
Beyaz Unsuz Şekersiz
Hamur İşleri
Arzu Aygen / Ülfet Aygen

Linkler
Yemek Yapma Oyunları
Anne Bebek

Kruvasan

  Hamur İşleri


Malzemeler
HAMUR MALZEMELERİ:
? 10 gr. Pakmaya aktif kuru hamur mayası (veya 21 gr. Pakmaya yaş hamur mayası)
? 4,5 su bardağı un (500 gr.)
? 1/5 paket margarin (50 gr.)
? 2 tatlı kaşığı toz şeker (10 gr.)
? 2 çay kaşığı tuz (5 gr.)
? 1 su bardağı ılık süt (200 gr.)
? 2 adet yumurta,
? 1 paket margarin (250 g) (hamur arasına sürmek için)
? 1 adet yumurta sarısı (üzerine sürmek için)
İÇ MALZEMELERİ:
? 1 su bardağı süt (200 gr.)
? 1 kahve fincanı toz şeker (50 gr.)
? Yarım kahve fincanı bal (50 gr.)
? Yarım su bardağı dövülmüş ceviz (60 gr.)
? 2 adet yumurta
? 1 çay akşığı tarçın (3 gr.)
? Gülsuyu
STROYSEL MALZEMELERİ:
? 100 g margarin
? 1 kahve fincanı toz şeker (50 gr.)
? 1,5 su bardağı un (140 gr.)
? Yarım limon
? 1 çay kaşığı vanilya (3 gr.)

Tarif
Ilık sütte mayayı eritip diğer hamur malzemelerini de ekleyip hamuru hazırlayım. Yeterince mayalanıp iki katı büyüklüğe ulaşınca, unlanmış tezgaha alın ve 1,5 cm kalınlığında bir dikdörtgen şeklinde açın.

Hamurun yüzeyini üç parça gibi düşünüp bunlardan iki parçasına 250 g margarinin 1/3`ünü küçük parçalar halinde sürün. Yağ sürülmemiş üçte birlik kısmı, yağ sürülmüş kısmın ortasına gelecek şekilde katlayın ve diğer yağ sürülmüş kenarı da en üste gelecek şekilde ortaya doğru katlayın ve hamuru buzdolabında 10 dakika kadar dinlendirin.

Bu açma kapama işlemini iki kez daha tekrarlayın ve işlem bittikten sonra hamuru unlanmış tezgaha alarak yarım cm kalınlığında açın.

Bu arada fazla bastırmamaya dikkat edin. 20 cm boyunda ve taban kenarı 10 cm olan üçgenler halinde hamuru kesin. Geniş kenardan başlayarak hamuru yuvarlayın.

İsterseniz içine reçel koyarak lezzetini zenginleştirmek mümkündür. Hamurları 30 dakika kadar dinlendirdikten sonra üzerlerine yumurta sarısı sürerek 200°C ısıtılmış fırında yaklaşık 15 dakika pişirin.

Tarif Sahibi: Anonim
Kruvasan tarifi

Süresi : 60-65 dk.
Zorluk :
Puan : 5.18

Bu Tarife Puan Ver
Tarifi puanlayın
Yemek tarifi gönder

Tarifi Arkadaşına Gönder

Yemek tarifi yazdır Tarifi Yazdır
 
 

YemekTarifleri.gen.tr - Yemek Tarifleri | Pratik Yemek Tarifleri © 2004-2013 | Öneri Formu      Web Tasarım