Yemek Tarifleri

"lezzetçilere pratik yemek tarifleri"
yemek tarifleri
Yemek Tarifleri`nde 18 kategoride 1677 tarif bulunuyor.

yemek tarifleri Yemek Tarifleri
yemek tarifi Evde Yalnızım!
kolay yemek tarifleri Yeni Evlendim!
pratik yemek tarifleri Öğrenciyim Açım!
değişik yemek tarifleri Yeni Lezzetler Peşindeyim!
en güzel yemek tarifleri En Beğendiğiniz Tarifler
yemek tarifleri Yeni Eklenen Tarifler
yemek tarifi sitesi Şifalı Bitkiler

Yemek Kitabı & Yeni Evliler, Yalnız Yaşayanlar, Çalışanlar ve Öğrenciler İçin
Firdevs Altındaş
Beyaz Unsuz Şekersiz
Hamur İşleri
Arzu Aygen / Ülfet Aygen

Linkler
Yemek Yapma Oyunları
Anne Bebek

Kefal Pilakisi

  Balık Yemekleri


Malzemeler
• 1 adet 1,5?2 kg`lık kefal balığı
• Tuz
• Taze çekilmiş karabiber
• 1 limon
• 300 gr (3 orta boy) soğan
• 15 gr (1 çorba kaşığı) margarin
• 3 diş sarmısak (ince dilimlenmiş)
• Kekik
• 1/4 demet maydanoz (yaprakları ayrılmış)
• Tarhun otu
• 1 çorba kaşığı k.zeytinyağı
• 45 ml (3 çorba kaşığı) elma sirkesi

Tarif
Kefal balığını temizleyip yıkayın.
Yuvarlak dilimlere bölüp, kurulayın. Balıkları tuzlayın ve biberleyin.

Limonun iki ucunu kesin. Dik olarak doğrama tahtasına oturtup, bıçakla yukarıdan aşağıya doğru kabuklarını zarı ile beraber kesin. Zarlarını arasından keserek, soyulmuş limon dilimleri elde edin.

Bir fırın kabını Sana ile yağlayın. Soğan ve sarmısak dilimlerini yağlanmış tepsiye döşeyin kefal balığı dilimlerini üzerine yerleştirin.

Balıkların üzerine kekiği ve tarhun otunu serpin. Limon dilimlerini yerleştirin.

Ana Yemek

Balıkları aşağıda gösterilen biçimde hazırlayın. Limonların kabuğunu soyup, zarsız dilimlerini çıkartın. Soğanları ortadan ikiye bölüp ince ince dilimleyin.

Fırınızı 200°C`ye getirip, ısıtın.

Margarin ile yağladığınız fırın kabının içine soğan ve sarmısak dilimlerinden bir yatak yapın. Balıkları üzerine yerleştirin. Kekik, maydanoz ve tarhun otunu serpip limon dilimlerini koyun.

Zeytinyağı ve elma sirkesini balıkların üzerine gezdirin. Fırın kabının ağzını alüminyum folyo ile kapatın. Kabı ısıtılmış fırına sunup, 40-45 dakika balığın eti yumuşayınca kadar pişirin.

Balığı fırından alıp sıcak veya soğuk olarak yanında limon ile servis yapın.

Tarif Sahibi: Anonim
Kefal Pilakisi tarifi

Süresi : 40-45 dk.
Zorluk :
Puan : 5.19

Bu Tarife Puan Ver
Tarifi puanlayın
Yemek tarifi gönder

Tarifi Arkadaşına Gönder

Yemek tarifi yazdır Tarifi Yazdır
 
 

YemekTarifleri.gen.tr - Yemek Tarifleri | Pratik Yemek Tarifleri © 2004-2013 | Öneri Formu      Web Tasarım