Yemek Tarifleri

"lezzetçilere pratik yemek tarifleri"
yemek tarifleri
Yemek Tarifleri`nde 18 kategoride 1677 tarif bulunuyor.

yemek tarifleri Yemek Tarifleri
yemek tarifi Evde Yalnızım!
kolay yemek tarifleri Yeni Evlendim!
pratik yemek tarifleri Öğrenciyim Açım!
değişik yemek tarifleri Yeni Lezzetler Peşindeyim!
en güzel yemek tarifleri En Beğendiğiniz Tarifler
yemek tarifleri Yeni Eklenen Tarifler
yemek tarifi sitesi Şifalı Bitkiler

Yemek Kitabı & Yeni Evliler, Yalnız Yaşayanlar, Çalışanlar ve Öğrenciler İçin
Firdevs Altındaş
Beyaz Unsuz Şekersiz
Hamur İşleri
Arzu Aygen / Ülfet Aygen

Linkler
Yemek Yapma Oyunları
Anne Bebek

Kalbura Bastı

  Tatlılar


Malzemeler
• 4 Su bardağı su
• 1 kg. toz şeker
• Yarım limon suyu
• Yarım su bardağı süt
• 200 gr. margarin
• 4 Su bardağı un
• 1 Paket kabartma tozu
• 3 Su bardağı dövülmüş ceviz içi

Tarif
Şekeri su ile kaynatın. Tencereyi ocaktan alıp, limon suyunu sıkın. Soğumaya bırakın. Bir kapta süt ve şekeri çırpın. Un ve kabartma tozunu da ekleyip yoğurun. Kulak memesi yumaşaklığında bir hamur elde edin. Üzerine nemli bir bez örtüp, 15-20 dakika kadar dinlendirin.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizle hafifçe açın. bir tel süzgeç veya madeni rendenin yüzeyine hamuru hafifçe bastırarak yerleştirin.
Ortasına dövülmüş cevizi koyun. Hamurun bir kenarını diğerinin üzerine dikkatlic kapatın. Böylece dış yüzeyde hoş bir desen oluşacaktır. Kalburbastıları yağlanmış fırın tepsisine dizin.

Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında kızarana dek pişirin. Fırından aldığınız kalburbastıların üzerine daha önceden hazırladığımız şerbeti gezdirin.

Birkaç dakika daha fırında tutup daha sonra fırından servis tabağına alın.

Tarif Sahibi: Anonim
Kalbura Bastı tarifi

Süresi : 80-90 dk.
Zorluk :
Puan : 5.1

Bu Tarife Puan Ver
Tarifi puanlayın
Yemek tarifi gönder

Tarifi Arkadaşına Gönder

Yemek tarifi yazdır Tarifi Yazdır
 
 

YemekTarifleri.gen.tr - Yemek Tarifleri | Pratik Yemek Tarifleri © 2004-2013 | Öneri Formu      Web Tasarım