Yemek Tarifleri

"lezzetçilere pratik yemek tarifleri"
yemek tarifleri
Yemek Tarifleri`nde 18 kategoride 1677 tarif bulunuyor.

yemek tarifleri Yemek Tarifleri
yemek tarifi Evde Yalnızım!
kolay yemek tarifleri Yeni Evlendim!
pratik yemek tarifleri Öğrenciyim Açım!
değişik yemek tarifleri Yeni Lezzetler Peşindeyim!
en güzel yemek tarifleri En Beğendiğiniz Tarifler
yemek tarifleri Yeni Eklenen Tarifler
yemek tarifi sitesi Şifalı Bitkiler

Yemek Kitabı & Yeni Evliler, Yalnız Yaşayanlar, Çalışanlar ve Öğrenciler İçin
Firdevs Altındaş
Beyaz Unsuz Şekersiz
Hamur İşleri
Arzu Aygen / Ülfet Aygen

Linkler
Yemek Yapma Oyunları
Anne Bebek

Kabak Gretine

  Sebze Yemekleri


Malzemeler
• 5 küçük boy kabak
• 350 ml (1 2/5 su bardağı) beşamel sos
• 60 g Parmesan veya kaşar peyniri rendesi

HARCI İÇİN:

• 300 g tavuk göğsü veya taze sebze (küçük parçalar halinde doğranmış)
• 30 g (2 çorba k.) Sana
• 1/2 çay k. tuz, karabiber
• 250 ml (1 su bardağı) domates sosu

Tarif
Kabakları kazıyın. Uçlarını kesip ortadan enlemesine iki parçaya ayırın. Bir çay kaşığı ile ortadaki çekirdekli kısmı çıkartıp, atın. Kabakları rahatça alacak büyüklükte bir tencereye yarıya kadar su koyup bir taşım kaynatm.

Su kaynaymca tencerenin kapağını açın, kabakları 3-4 dakika kaynar suda haşlayın. Delikli bir kevgirle tencereden alıp, soğuk suya tutarak süzdürün. Kurulayıp, firın tepsisine dizin. Bu arada harcı hazırlamak için, Sanayı bir tavada eritin. Tavuk ya da sebzeyi ilave edip, sık şık karıştırarak 3-4 dakika sote edin; tuz ve biberini ilave edip tekrar karıştırın ve ateşten alın. 2/5 su bardağı beşameli ilave edip, tekrar karıştırın.

Morney sosu hazırlamak için kalan beşamel sosu bir tencerede telle sık sık karıştırarak ısıtın. Tencereyi ateşten ahn. İçine parmesan veya kaşar peyniri rendesinin yarısını ilave edin. Birkez karıştırıp bir kenarda bırakın. Haşlanmış kabaklarm içini harçla doldurun. Morney sosu bir kaşıkla kabaklarm üzerine dökün. Üzerlerine kalan parmesan ya da kaşar peyniri rendesini serpiştirin.

Fırınınızın üst ısıtmasını çalıştırın. İçleri doldurulmuş kabakların olduğu tepsiyi, firının en üst katına sürün. Morney sos altm sarısı bir renk alıp yer yer kahverengileşmeye başlayınca tepsiyi firından ahp, gratine kabakları önceden ısıtılınış tabaklara aktarıp, domates sosla sıcak olarak servis yapın.

Tarif Sahibi: Anonim
Kabak Gretine tarifi

Süresi : 80-90 dk.
Zorluk :
Puan : 5.68

Bu Tarife Puan Ver
Tarifi puanlayın
Yemek tarifi gönder

Tarifi Arkadaşına Gönder

Yemek tarifi yazdır Tarifi Yazdır
 
 

YemekTarifleri.gen.tr - Yemek Tarifleri | Pratik Yemek Tarifleri © 2004-2013 | Öneri Formu      Web Tasarım