Malzemeler
• 8 adet yaprak milföy yumurtası • 1 kg ıspanak • 1 su bardağı rende kaşar • Yarım su bardağı beyaz peynir • 2 adet yumurta • 1 çay bardağı sıvı yağ • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber • Yeteri kadar tuz • 1 adet yumurta sarısı(üzeri için) • 1 çay bardağı su
Tarif
Ispanağı 1 çay bardağı su ile 5 dakika haşlayın. Soğuduktan sonra suyu iyice sıkın. Tavaya sıvı yağı koyup ıspanağı 1-2 dakika pişirin.
Ispanak soğuyunca içine kaşar peynir, yumurta, tuz, kırmızı biber ilave edip karıştırın. Miföyün dört yaprağını birbirine birleştirin ve yuvarlak bir tepsiye yerleştirin. Üzerine çatalla delikler açın ve sıcak fırında 15 dakika pişirin. Sonra ıspanaklı harcı milföyün üzerine yerleştirin. Ispanaklı harcın üzerine diğer 4 milföyü kaplayın. Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecede ısıtılmış fırında 20-30 dakika pişirin. Sıcak olarak servise sunun.
Tarif Sahibi: Anonim
|

Süresi |
: |
90-100 dk. |
Zorluk |
: |
|
Puan |
: |
5.15 |
Bu Tarife Puan Ver
|