Yemek Tarifleri

"lezzetçilere pratik yemek tarifleri"
yemek tarifleri
Yemek Tarifleri`nde 18 kategoride 1677 tarif bulunuyor.

yemek tarifleri Yemek Tarifleri
yemek tarifi Evde Yalnızım!
kolay yemek tarifleri Yeni Evlendim!
pratik yemek tarifleri Öğrenciyim Açım!
değişik yemek tarifleri Yeni Lezzetler Peşindeyim!
en güzel yemek tarifleri En Beğendiğiniz Tarifler
yemek tarifleri Yeni Eklenen Tarifler
yemek tarifi sitesi Şifalı Bitkiler

Yemek Kitabı & Yeni Evliler, Yalnız Yaşayanlar, Çalışanlar ve Öğrenciler İçin
Firdevs Altındaş
Beyaz Unsuz Şekersiz
Hamur İşleri
Arzu Aygen / Ülfet Aygen

Linkler
Yemek Yapma Oyunları
Anne Bebek

İçbaklalı Enginar

  Sebze Yemekleri


Malzemeler
• 4 adet enginar
• 500 gr taze bakla
• 1 adet orta boy soğan
• 3 yemek kaşığı zeytinyağı
• ½ limonsuyu
• 1 yemek kaşığı tepeleme un
• 1 yemek kaşığı tozşeker
• Tuz
• 1 tutam dereotu

Tarif
Enginarları kabaca doğrayıp, kararmaması için limon sıkılmış su dolu kaba atın.

İç baklaları ayıklayın. Kaynayan suya atıp 2-3 dakika beklettikten sonra çıkarın. Her bakla tanesinin dışında kalın bir kabuk daha bulunur. Bu kabuğu parmağınızla bastırarak soyun.

Soğanı ince ince kıyın. Küçük bir tencerede zeytinyağı ile kavurun. İçine iç baklayı atıp 5 dakika pişirin. Doğranmış enginarları, limon suyunu, un, tuz ve şekeri koyup karıştırın. Enginarların üzerini çok az geçecek kadar kaynar su dökün. Kapağını yarım kapatarak, orta ateşte pişmeye bırakın. Enginar çabuk pişen bir sebze olduğu için arada kontrol edip, pişince ocaktan alın. Soğuyunca dereotu serperek servis yapın.

Bu yemeği enginarları bölmeden de yapabilirsiniz. Yemek pişince iç baklaları enginarların ortasına paylaştırıp, üzerine dereotu serpebilirsiniz.

Tarif Sahibi: Anonim
İçbaklalı Enginar tarifi

Süresi : 40-50 dk.
Zorluk :
Puan : 4.96

Bu Tarife Puan Ver
Tarifi puanlayın
Yemek tarifi gönder

Tarifi Arkadaşına Gönder

Yemek tarifi yazdır Tarifi Yazdır
 
 

YemekTarifleri.gen.tr - Yemek Tarifleri | Pratik Yemek Tarifleri © 2004-2013 | Öneri Formu      Web Tasarım