Yemek Tarifleri

"lezzetçilere pratik yemek tarifleri"
yemek tarifleri
Yemek Tarifleri`nde 18 kategoride 1677 tarif bulunuyor.

yemek tarifleri Yemek Tarifleri
yemek tarifi Evde Yalnızım!
kolay yemek tarifleri Yeni Evlendim!
pratik yemek tarifleri Öğrenciyim Açım!
değişik yemek tarifleri Yeni Lezzetler Peşindeyim!
en güzel yemek tarifleri En Beğendiğiniz Tarifler
yemek tarifleri Yeni Eklenen Tarifler
yemek tarifi sitesi Şifalı Bitkiler

Yemek Kitabı & Yeni Evliler, Yalnız Yaşayanlar, Çalışanlar ve Öğrenciler İçin
Firdevs Altındaş
Beyaz Unsuz Şekersiz
Hamur İşleri
Arzu Aygen / Ülfet Aygen

Linkler
Yemek Yapma Oyunları
Anne Bebek

Gül Böreği

  Hamur İşleri


Malzemeler
• 1/2 kg dana kıyması
• 3 yufka
• 1 soğan
• 8 çorba kaşığı sana
• 1 sivribiber
• 1 domates
• 1/2 demet maydanoz
• 3 bardak yoğurt
• 4?5 diş sarmısak
• 3 bardak et suyu
• 2 çay kaşığı tatlı kırmızı biber
• 1 çay kaşığı acı kırmızı biber
• Tuz, karabiber

Tarif
İki çorba kaşığı margarini eritin. İnce kıyılmış soğanları katıp pembeleştirin. Kıymayı ilave edip suyunu çekene kadar kavurun. İnce kıyılmış biberi, küçük küçük doğranmış domatesleri katın. Domatesler ölünceye kadar kavurmaya devam edin. Ateşten almadan önce kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber atıp 3-5 dakika daha kavurun.

Yufkanın bir tanesini masaya yayın. Dörde bölün. Bir parçanın geniş kenarına bir iki kaşık iç koyarak sivri ucuna doğru sarın. Rulonun bir ucunu içe doğru bükmeye başlayarak gül gibi kıvırın. Bütün yufkaları aynı şekilde hazırlayın.

Hazırlanmış olan bütün börekleri 1 kaşık margarin ile yağlanmış fırın tepsisine dizin. Erimiş 2 kaşık margarin ile böreklerin üzerini yağlayın. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 25 dakika kızartın.

Et suyunu kaynatın. Dövülmüş sarmısakla yoğurdu iyice çırpın. Kalan 3 kaşık margarin bir tavada kızdırıp biberleri katın ve altını kapatın.

Börekler kızarınca tepsiyi fırından çıkarıp ateş üzerine koyun. Kepçe ile et suyunu böreklerin üstüne dökün.

Tepsiyi hafif hafif sallayarak et suyunu yayın. Bütün et suyunu yedirinceye kadar işlemi hafif ateş üzerinde sürdürün.

Tepsiden bir börek alarak tabağa koyun. Üzerine 2-3 kaşık sarmısaklı yoğurt gezdirin. Bir kaşık biberli yağ ile süsleyerek servis edin.

Tarif Sahibi: Anonim
Gül Böreği tarifi

Süresi : 45-50 dk.
Zorluk :
Puan : 4.98

Bu Tarife Puan Ver
Tarifi puanlayın
Yemek tarifi gönder

Tarifi Arkadaşına Gönder

Yemek tarifi yazdır Tarifi Yazdır
 
 

YemekTarifleri.gen.tr - Yemek Tarifleri | Pratik Yemek Tarifleri © 2004-2013 | Öneri Formu      Web Tasarım