Yemek Tarifleri

"lezzetçilere pratik yemek tarifleri"
yemek tarifleri
Yemek Tarifleri`nde 18 kategoride 1677 tarif bulunuyor.

yemek tarifleri Yemek Tarifleri
yemek tarifi Evde Yalnızım!
kolay yemek tarifleri Yeni Evlendim!
pratik yemek tarifleri Öğrenciyim Açım!
değişik yemek tarifleri Yeni Lezzetler Peşindeyim!
en güzel yemek tarifleri En Beğendiğiniz Tarifler
yemek tarifleri Yeni Eklenen Tarifler
yemek tarifi sitesi Şifalı Bitkiler

Yemek Kitabı & Yeni Evliler, Yalnız Yaşayanlar, Çalışanlar ve Öğrenciler İçin
Firdevs Altındaş
Beyaz Unsuz Şekersiz
Hamur İşleri
Arzu Aygen / Ülfet Aygen

Linkler
Yemek Yapma Oyunları
Anne Bebek

Fıstıklı Turta

  Kekler-Pastalar


Malzemeler
• Pandispanya Patı (bkz. Temel Tarifler) 2 adet
• Fıstık Kreması
• Yan Dekor Rulosu
Fıstık Kreması İçin
• Süt 1 litre
• Toz şeker 250 g
• Yumurta sarısı 250 g
• Jelatin 12 yaprak
• İtalyan Marengası 400 g
• Krem Şanti 1000 g
• Toz fıstık 200 g
• Yan Dekor Rulosu 100 g
Renkli Dekor Hamuru İçin
• Margarin 150 g
• Pudra şekeri 150 g
• Yumurta beyazı 250 g
• Un 150 g
Yan Rulo Süslemesi İçin
• Yumurta beyazı 675 g
• Toz şeker 150 g
• Toz badem veya hindistan cevizi 750 g
• Toz şeker 750 g
• Yumurta 1000 g
• Un 200 g
• Margarin 150 g

Tarif
Fıstıklı Krema

Süt kaynatılırken, diğer tarafta mikserde yumurta sarısı ve şeker kabartılır, kaynamakta olan süte yedirilerek 4-5 dakika daha karıştırılarak pişirilir. Pişen krema ılık hale gelince önce jelatinler ilave edilir, daha sonra İtalyan marengası yedirilir.
Toz fıstık ve pudra şekeri şurupla yumuşatılır, karışıma katılır ve buna son olarak çırpılmış krem şanti ilave edilir.

Yan Dekor Rulosu

Renkli Dekor Hamuru İçin:
Margarin ile pudra şekeri çırpılırken yumurta beyazı azar azar yedirilir, sonra un katılarak karıştırılır. Değişik renklerdeki çeşitlere bölünüp kağıt kalemlere doldurulur. Yağlı kağıt ile döşenmiş tavalara veya silpat üzerine cetvel ile çember boyutunu geçmeyecek şekilde istenilen şekiller veya desenler çizilir.

Yan Rulo Süslemesi

Yumurta beyazı ve 150 g toz şeker marenga yapılır. Yumurta, toz, şeker, un, toz badem çırpılır ve eritilmiş margarin ilave edilerek karıştırılır. Bu karışım hazırlanan marengaya yedirilir. Dekor hamuru tarifi ile yapılmış şekillerin üzerine hazırlanan bu karışım dökülüp rulo şeklinde açılır. 220°C?lik fırında 7 dakika pişirilir. Pişmiş rulolar ters çevrilip dikkatlice çıkartılır ve cetvel yardımıyla kesilir.

Turtanın Tamamlanması

Çemberin kenarları yağlanır, pudra şekeri serpilir ve fazlası çembere vurularak alınır.

Bu çemberler ince yuvarlak sac tepsilerin üzerine oturtulup kenarlarına önceden hazırlanan yan dekor hamuru rulosu yerleştirilir.

Çemberin ortasına 1 cm. kalınlığında kesilmiş pandispanya patı yerleştirilir. Pandispanya patının üzerine hazırlanan fıstıklı krema dökülür ve paletli bıçak yardımıyla yayılır.

Krema, diğer pandispanya patı ile kapatılıp, üzerine çemberi dolduracak şekilde fıstıklı krema sürülür.

Turta derin dondurucuda bekletilir. Donmuş turta daha sonra çemberden çıkartılır ve istenilen şekilde süslemesi yapılır.

Tarif Sahibi: Anonim
Fıstıklı Turta tarifi

Süresi : 90-100 dk.
Zorluk :
Puan : 5.14

Bu Tarife Puan Ver
Tarifi puanlayın
Yemek tarifi gönder

Tarifi Arkadaşına Gönder

Yemek tarifi yazdır Tarifi Yazdır
 
 

YemekTarifleri.gen.tr - Yemek Tarifleri | Pratik Yemek Tarifleri © 2004-2013 | Öneri Formu      Web Tasarım