Yemek Tarifleri

"lezzetçilere pratik yemek tarifleri"
yemek tarifleri
Yemek Tarifleri`nde 18 kategoride 1677 tarif bulunuyor.

yemek tarifleri Yemek Tarifleri
yemek tarifi Evde Yalnızım!
kolay yemek tarifleri Yeni Evlendim!
pratik yemek tarifleri Öğrenciyim Açım!
değişik yemek tarifleri Yeni Lezzetler Peşindeyim!
en güzel yemek tarifleri En Beğendiğiniz Tarifler
yemek tarifleri Yeni Eklenen Tarifler
yemek tarifi sitesi Şifalı Bitkiler

Yemek Kitabı & Yeni Evliler, Yalnız Yaşayanlar, Çalışanlar ve Öğrenciler İçin
Firdevs Altındaş
Beyaz Unsuz Şekersiz
Hamur İşleri
Arzu Aygen / Ülfet Aygen

Linkler
Yemek Yapma Oyunları
Anne Bebek

Erzurum Usulü Mantı

  Hamur İşleri


Malzemeler
• 1 çay kaşığı tuz
• 400 gr un
• 1 çay kaşığı kabartma tozu
• 1 adet yumurta
• 1 su bardağı su

• 100 gr kıyma
• 1 çay kaşığı tuz
• 1 çay kaşığı karabiber
• 1 dal maydanoz
• 1 çay kaşığı kimyon
• 1 çay kaşığı pul biber

• 2 çorba kaşığı tereyağı
• 1 çay kaşığı pulbiber
• 1 çorba kaşığı yoğurt
• 1 diş ince kıyılmış sarımsak

Tarif
Un, kabartma tozu, tuz, yumurtayı ekleyip azar azar suyu ekleyerek katı bir hamur hazırlayın.
Oklava ile hamuru açın. Küçük küçük kareler şeklinde kesin. Kıyma, tuz, karabiber, maydanoz, kimyon ve pulbiberi karıştırıp hamur gibi yoğurun. Önceden hazırladığınız hamurun üzerine birer parça koyup, kare hamurun ağzını büzün.

500 gr suda tuz ile birlikte haşlayın. Haşlanan mantıyı ocaktan alıp süzün. Servis tabağına alın. Tabakta bir çorba kaşığı tereyağı ile karıştırın. Sarımsakla yoğurdu karıştırıp servis tabağının kenarına koyun. Tereyağıyla 1 kaşık pul biberi yakıp üzerine döküp servise sunun.

Tarif Sahibi: Anonim
Erzurum Usulü Mantı tarifi

Süresi : 80-90 dk.
Zorluk :
Puan : 5.48

Bu Tarife Puan Ver
Tarifi puanlayın
Yemek tarifi gönder

Tarifi Arkadaşına Gönder

Yemek tarifi yazdır Tarifi Yazdır
 
 

YemekTarifleri.gen.tr - Yemek Tarifleri | Pratik Yemek Tarifleri © 2004-2013 | Öneri Formu      Web Tasarım