Yemek Tarifleri

"lezzetçilere pratik yemek tarifleri"
yemek tarifleri
Yemek Tarifleri`nde 18 kategoride 1677 tarif bulunuyor.

yemek tarifleri Yemek Tarifleri
yemek tarifi Evde Yalnızım!
kolay yemek tarifleri Yeni Evlendim!
pratik yemek tarifleri Öğrenciyim Açım!
değişik yemek tarifleri Yeni Lezzetler Peşindeyim!
en güzel yemek tarifleri En Beğendiğiniz Tarifler
yemek tarifleri Yeni Eklenen Tarifler
yemek tarifi sitesi Şifalı Bitkiler

Yemek Kitabı & Yeni Evliler, Yalnız Yaşayanlar, Çalışanlar ve Öğrenciler İçin
Firdevs Altındaş
Beyaz Unsuz Şekersiz
Hamur İşleri
Arzu Aygen / Ülfet Aygen

Linkler
Yemek Yapma Oyunları
Anne Bebek

Çikolatalı Mousse

  Kekler-Pastalar


Malzemeler
Bademli Pat İçin
• Yumurta sarısı 600 g
• Toz badem 500 g
• Pirinç fındık 500 g
• Toz şeker 400 g
• Un 370 g
• Glikoz 300 g
• Kabartma tozu 15 g
Marenga İçin
• Yumurta beyazı 600 g
• Toz şeker 400 g
• İç Dolgu Malzemesi
• Toz krem şanti (çırpılımış) 1000 g
• Labne beyaz peynir 500 g
• Süt 300 g
• Yumurta sarısı 200 g
• Yaprak jelatin 10 g
• İtalyan Marengasi İçin
• Toz şeker 500 g
• Yumurta beyazı 250 g
• Su 200 g
• Yaprak jelatin 2?3 adet

Tarif
Bademli Pat

Glikoz kaynatılıp mikser kazanında çırpılmakta olan yumurta sarısı ve toz şekere azar azar yedirilerek 5 dakika karıştırılır. 600 g yumurta beyazı mikserde çırpılır ve 400 g toz şeker azar azar yedirilerek marenga yapılır.

Daha önce hazırladığımız karışım, marenganın içine boşaltılır. Un, pirinç, fındık, toz badem ve kabartma tozu da bir kevgir ile karıştırılarak hazır olan karışıma yedirilir. Ucunda büyük düz düğ takılı sıkma torbası ile kağıt kaplanmış veya yağlanmış, unlanmış tavalara sıkılarak istenilen boyda yuvarlak pat şekli verilir.
190°C?de pişirilir.

İç Dolgu Malzemesi
Kabartılmış yumurta sarısı ateşte kaynayan süte devamlı karıştırılarak yedirilir. 2 dakika sonra ateşten alınır. Ilık hale gelince labne peynir ve eritilmiş jelatin yedirilir. Çırpılmış Albamiks Toz Krem Şanti katılarak karışım tamamlanır.

Balon kabın yarısı hazırlanan kremayla doldurulur. Kalıbın ebadına uygun kesilmiş bademli pat oturtulup, yine krema ilave edilerek ve en üste bir tane daha bademli pat koyulup, dolapta dondurulur.

İtalyan marengası için bir kapta su, glikoz ve şeker 123°C?de kaynatılıp, ateşten alınır. Mikserde yumurta beyazı çırpılır. Marenga hazır olunca kaynamış şurup azar azar yedirilir ve eritilmiş jelatinler eklenir. 15 dakika kadar yavaş devirde mikserde çırpılır ve sıkma torbası ile pastanın üzerine şekil verilir. Pürmüz ile yakılarak renklendirilir.

Son olarak en üstüne meyvelerle dekor yapılır.

Tarif Sahibi: Anonim
Çikolatalı Mousse tarifi

Süresi : 80-90 dk.
Zorluk :
Puan : 5.28

Bu Tarife Puan Ver
Tarifi puanlayın
Yemek tarifi gönder

Tarifi Arkadaşına Gönder

Yemek tarifi yazdır Tarifi Yazdır
 
 

YemekTarifleri.gen.tr - Yemek Tarifleri | Pratik Yemek Tarifleri © 2004-2013 | Öneri Formu      Web Tasarım