Yemek Tarifleri

"lezzetçilere pratik yemek tarifleri"
yemek tarifleri
Yemek Tarifleri`nde 18 kategoride 1677 tarif bulunuyor.

yemek tarifleri Yemek Tarifleri
yemek tarifi Evde Yalnızım!
kolay yemek tarifleri Yeni Evlendim!
pratik yemek tarifleri Öğrenciyim Açım!
değişik yemek tarifleri Yeni Lezzetler Peşindeyim!
en güzel yemek tarifleri En Beğendiğiniz Tarifler
yemek tarifleri Yeni Eklenen Tarifler
yemek tarifi sitesi Şifalı Bitkiler

Yemek Kitabı & Yeni Evliler, Yalnız Yaşayanlar, Çalışanlar ve Öğrenciler İçin
Firdevs Altındaş
Beyaz Unsuz Şekersiz
Hamur İşleri
Arzu Aygen / Ülfet Aygen

Linkler
Yemek Yapma Oyunları
Anne Bebek

Buhara Pilavı

  Pilavlar


Malzemeler
• Sade Pilav 1 kg. pirinçten
• Kuşuzümü 75 gr.
• Şamfıstığı 250gr.
• Margarin 30 gr.
• Havuç (kazınıp küçük küpler halinde doğranmış) 500 gr.


Tarif
Sade pilavı pişirin.
Pilav pişerken kuşüzümlerinin çöplerini ayıklayın. Kuşüzümlerini ılık suda 10 dakika bekletin ve süzün.

Şamfistıklarının kabuklarını soyabilmek için kaynar suyun içine atıp 1 dakika suda bekletin. Süzüp soğuk sudan geçirerek kabuklannı soyun.
Margarini bir tavada eritin. Yağ kızınca şamfıstıklarını ilave edip 1 dakika kavurun. Havuçlan ekleyip 2 dakika beraber kavurmaya devam edin.

Kuşüzümlerini ekleyip karıştırarak tavayı ateşten alın.

Yağ kızınca tencereye pirinci katın, kanştırın ve kapağını kapatın. Ateşi kısıp pilavı yaklaşık 15 dakika pirinçler iyice suyunu çekinceye kadar pişirin. Ateşten alın.

Pişirdiğiniz pilavın üzerine sote edilmiş havuç, şamfıstığı ve kuşüzümlü karışımı yerleştirerek 15 dakika dinlendirin. Bir kez karıştırarak servis yapın.

Tarif Sahibi: Anonim
Buhara Pilavı tarifi

Süresi : 90-100 dk.
Zorluk :
Puan : 5.61

Bu Tarife Puan Ver
Tarifi puanlayın
Yemek tarifi gönder

Tarifi Arkadaşına Gönder

Yemek tarifi yazdır Tarifi Yazdır
 
 

YemekTarifleri.gen.tr - Yemek Tarifleri | Pratik Yemek Tarifleri © 2004-2013 | Öneri Formu      Web Tasarım