Yemek Tarifleri

"lezzetçilere pratik yemek tarifleri"
yemek tarifleri
Yemek Tarifleri`nde 18 kategoride 1677 tarif bulunuyor.

yemek tarifleri Yemek Tarifleri
yemek tarifi Evde Yalnızım!
kolay yemek tarifleri Yeni Evlendim!
pratik yemek tarifleri Öğrenciyim Açım!
değişik yemek tarifleri Yeni Lezzetler Peşindeyim!
en güzel yemek tarifleri En Beğendiğiniz Tarifler
yemek tarifleri Yeni Eklenen Tarifler
yemek tarifi sitesi Şifalı Bitkiler

Yemek Kitabı & Yeni Evliler, Yalnız Yaşayanlar, Çalışanlar ve Öğrenciler İçin
Firdevs Altındaş
Beyaz Unsuz Şekersiz
Hamur İşleri
Arzu Aygen / Ülfet Aygen

Linkler
Yemek Yapma Oyunları
Anne Bebek

Baklava

  Tatlılar


Malzemeler
• Un (ekstra baklavalık) 1000 g
• Yumurta 150 g
• Tuz 10?15 g
• Biskin Baklava Özel 900 g
• Çekilmiş fıstık 400 g
Kaymak İçin
• Süt 1 litre
• İrmik 100 g
Şurup İçin
• Şeker 2000 g
• Limon 1/2 adet
• Su 1.5 litre

Not: Cevizli Baklava, fıstık yerine ceviz kullanılarak yapılır.
Kuru baklava hazırlanırken içine kaymak konulmaz. Şurubu verildikten sonra serin bir ortamda kurutulup içindeki şekerin kristalleşmesi ile elde edilir. Kuru baklava uzun süre muhafaza edilebilir.

Tarif
Kaymak

Kaynamış sütün içine irmik konularak karıştırılır. Beş dakika kaynadıktan sonra ocaktan indirilip soğumaya bırakılır.

Şurup

Bir tencere içine şeker ve su konulur. Kaynama ısısına geldiği zaman içersine 10 damla limon damlatılır. Kaynadığı süre zarfında tencere kenarı şekerleme yapmasın diye bir fırçayla silinir. 10 dakika kaynadıktan sonra soğumaya bırakılır.

Baklavanın Tamamlanması

Un, yumurtalar ve tuz az miktarda su ile karıştırılarak sert bir hamur elde edilinceye kadar yoğrulur. Hamur, avuç içi büyüklüğünde yumaklar haline getirilir.

Hazırlanan yumaklar nişasta ve merdane yardımıyla mümkün
olduğu kadar ince açılır. Açılan hamurlar eritilmiş Biskin Baklava Özel ile yağlanmış tepsiye serilir. Her katın arası yağlanmak suretiyle beş kat tamamlanır.

Beş kat olan yağlanmış hamurun üzerine hazırlamış olduğumuz kaymak serilir. Kaymağın üzerine bolca, çekilmiş Antep fıstığı serpilir.

Tekrar açtığımız hamurlardan her katı yağlamak şartıyla beş kat daha konulur. Hamurların açılma işlemi tamamlandıktan sonra tepsiden taşan hamurlar kesilir.

Baklava istenilen şekilde dilimlenip, eritilmiş Biskin Baklavalık yağ ilave edilir. 5-10 dakika dinlendirilip 220-230°C?lik fırında 35-40 dakika pişirilir.

Pişirdiğiniz baklavada tepsi içinde fazla yağ kalmışsa yağı süzünüz ve kaynattığınız şurubu dökünüz. Üzerine çekilmiş fıstık serpiniz.

Tarif Sahibi: Anonim
Baklava tarifi

Süresi : 90-100 dk.
Zorluk :
Puan : 5.09

Bu Tarife Puan Ver
Tarifi puanlayın
Yemek tarifi gönder

Tarifi Arkadaşına Gönder

Yemek tarifi yazdır Tarifi Yazdır
 
 

YemekTarifleri.gen.tr - Yemek Tarifleri | Pratik Yemek Tarifleri © 2004-2013 | Öneri Formu      Web Tasarım