Malzemeler
• 2 Ayva • ½ kg şeker • 4 su bardağı su • 2?3 Karanfil
Tarif
Ayvaların kabuklarını soyun, ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarıp, istediğiniz şekilde doğrayın. kadar karanfili ekleyin, meyveler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Suyu kaynatıp, şekeri ekleyin, 1 dakika kaynadıktan sonra ayva çekirdeklerini ve karanfili ekleyin, 10 dakika kaynattıktan sonra ayvaları ve kabuklarını ilave edin. Ağır ateşte 25 dakika kaynatın.
Ayvalar piştikten sonra, iyice soğuyana kadar tencerenin kapağını kapalı tutun.
Tarif Sahibi: Hacı Abdullah Lokantası
|

Süresi |
: |
60-70 dk. |
Zorluk |
: |
|
Puan |
: |
5.1 |
Bu Tarife Puan Ver
|