Yemek Tarifleri

"lezzetçilere pratik yemek tarifleri"
yemek tarifleri
Yemek Tarifleri`nde 18 kategoride 1677 tarif bulunuyor.

yemek tarifleri Yemek Tarifleri
yemek tarifi Evde Yalnızım!
kolay yemek tarifleri Yeni Evlendim!
pratik yemek tarifleri Öğrenciyim Açım!
değişik yemek tarifleri Yeni Lezzetler Peşindeyim!
en güzel yemek tarifleri En Beğendiğiniz Tarifler
yemek tarifleri Yeni Eklenen Tarifler
yemek tarifi sitesi Şifalı Bitkiler

Yemek Kitabı & Yeni Evliler, Yalnız Yaşayanlar, Çalışanlar ve Öğrenciler İçin
Firdevs Altındaş
Beyaz Unsuz Şekersiz
Hamur İşleri
Arzu Aygen / Ülfet Aygen

Linkler
Yemek Yapma Oyunları
Anne Bebek

Arap Usulü Selek

  Pilavlar


Malzemeler
• Kuzu budu 1 büyük parça
• Soğan (8`e bölünmüş) 200 gr.
• Tuz
• Karabiber
• Süt 800 ml.
• Basmati Pirinci 1 kg.
• Margarin 250 gr.

Tarif
Kuzu budunu soğanlarla beraber derin bir tencereye yerleştirip üzerini aşacak kadar su ilave edin. Bir taşım kaynatın. Oluşan kefi alın. Ateşi kısın. Tuzunu ve karabiberini ilave edin. Eti kısık ateşte iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.

Et pişince tencereden alin ve bir kenarda sıcak olarak bekletin.
Etin tenceredeki pişme suyunu ince bir süzgeçten temiz bir tencereye süzün. Eğer pişme suyu 1200 ml`den az ise, et suyu ilavesi ile 1200 ml`ye tamamlayarak sütü katıp beraberce bir taşım kaynatın. Kaynar kaynamaz pirinci ilave edin. Tuzunu ve karabiberini kontrol edin. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte, pirinçler fazlasıyla yumuşayıp, püremsi bir kıvama gelinceye kadar pilavı pişirin.

Pilav pişerken eti iri parçalara ayınn. Pişen pilavı 20 dakika demlenmeye bırakın. Demlenmiş pilavı bir tepsiye aktann ve ortasına et parçalanın yerleştirin. Üzerine margarin`i eritip gezdirerek servis yapın.

Tarif Sahibi: Anonim
Arap Usulü Selek tarifi

Süresi : 70-80 dk.
Zorluk :
Puan : 4.97

Bu Tarife Puan Ver
Tarifi puanlayın
Yemek tarifi gönder

Tarifi Arkadaşına Gönder

Yemek tarifi yazdır Tarifi Yazdır
 
 

YemekTarifleri.gen.tr - Yemek Tarifleri | Pratik Yemek Tarifleri © 2004-2013 | Öneri Formu      Web Tasarım