Malzemeler
HAMUR MALZEMELERİ: 10 g Pakmaya kuru hamur mayası (veya 21 g Pakmaya yaş maya) ? 250 g un ? 125 g süt ? 1,5 çorba kaşığı toz şeker (25 gr.) ? 1,5 çorba kaşığı margarin (25 gr.) ? 1 çay kaşığı tuz (3 gr.) KREMA MALZEMELERİ: ? 250 g süt ? 2 çorba kaşığı un (30 gr.) ? 1 çorba kaşığı nişasta (15 gr.) ? 60 g margarin veya tereyağ ? Yarım paket vanilya ? 1 adet yumurta sarısı ? Yarım su bardağı pudra şekeri (80 gr.)
ÜST SÜSLEME MALZEMELERİ: ? Yarım su bardağı un (50 g) ? 25 g margarin ? 1,5 çorba kaşığı toz şeker (25 gr.)
Tarif
Hamur malzemeleriyle hamuru hazırlayıp 20-25 dakika sıcak bir yerde beklettikten sonra 1 defa katlayın ve 10 dakika daha dinlendirin.
Sonra 20-35 cm çapında bir yuvarlak olarak açın ve altı yağlanmış tepsiye yerleştirin. 10-15 dakika daha beklettikten sonra 190°C ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Soğuyunca ortasından enine kesip hazırladığınız kremayı ortasına yayın.
Üst kısmını yerleştirin ve hazırladığınız toz üst süsleme karışımını serpin.
KREMANIN YAPILIŞI: Süt, un, nişasta, yumurta sarısı, vanilya ve istenirse limon kabuğu rendesi karıştırılıp koyulaşıncaya kadar kaynatılır.Karışım soğuduktan sonra margarin ilave edilir ve iyice karıştırılır.
TOZ ÜST SÜSLEME KARIŞIMI: Un, yumuşatılmış margarin, şeker iyice karıştırılır. Bu karışım pütürlü görünümde olmalıdır. İstenirse içine tarçın, dövülmüş fındık veya ceviz de karıştırılabilir.
Tarif Sahibi: Anonim
|

Süresi |
: |
55-60 dk. |
Zorluk |
: |
|
Puan |
: |
5.18 |
Bu Tarife Puan Ver
|