Yemek Tarifleri

"lezzetçilere pratik yemek tarifleri"
yemek tarifleri
Yemek Tarifleri`nde 18 kategoride 1677 tarif bulunuyor.

yemek tarifleri Yemek Tarifleri
yemek tarifi Evde Yalnızım!
kolay yemek tarifleri Yeni Evlendim!
pratik yemek tarifleri Öğrenciyim Açım!
değişik yemek tarifleri Yeni Lezzetler Peşindeyim!
en güzel yemek tarifleri En Beğendiğiniz Tarifler
yemek tarifleri Yeni Eklenen Tarifler
yemek tarifi sitesi Şifalı Bitkiler

Yemek Kitabı & Yeni Evliler, Yalnız Yaşayanlar, Çalışanlar ve Öğrenciler İçin
Firdevs Altındaş
Beyaz Unsuz Şekersiz
Hamur İşleri
Arzu Aygen / Ülfet Aygen

Linkler
Yemek Yapma Oyunları
Anne Bebek

Açma

  Hamur İşleri


Malzemeler
? 20gr Pakmaya aktif kuru hamur mayası (veya 42 g Pakmaya yaş hamur mayası),
? 4,5 su bardağı un (500 g)
? 50 g margarin
? 2 tatlı kaşığı toz şeker (10 gr.)
? 1 çay kaşığı tuz (2 g)
? 1 adet yumurta
? 1,5 su bardağı ılık su veya süt (300 g)
? 1 adet yumurta sarısı (üzerine sürmek için.

Tarif
Mayayı ılık süt veya ılık su ile erittikten sonra yumurta, un, toz şeker ve tuzu ekleyip hamuru hazırlayalım. 20-25 dakika sıcak bir yerde dinlendirildikten sonra üst üste katlayarak uzun fitiller hazırlayın. Bu fitillerden yumurta büyüklüğünde parçalar keserek yuvarlayın ve 15 dakika daha dinlendirin. Tezgahın üzerini yağlayın ve yuvarlak hamur parçalarını 20 cm çapında açın. Üzerlerine margarin sürün, bir ucundan kıvırarak rulo yapın, burarak katlayın, uçlarını birleştirin ve halka şeklini verin. Açmaları yağlanmış tepsiye dizin ve yaklaşık 25-30 dakika mayalanmaya bırakın. Daha sonra üzerlerine yumurta sarısı sürün ve çöreoto ile süsleyerek 200°C ısıtılmış fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
Açma tarifi

Süresi : 40-50 dk.
Zorluk :
Puan : 5.56

Bu Tarife Puan Ver
Tarifi puanlayın
Yemek tarifi gönder

Tarifi Arkadaşına Gönder

Yemek tarifi yazdır Tarifi Yazdır
 
 

YemekTarifleri.gen.tr - Yemek Tarifleri | Pratik Yemek Tarifleri © 2004-2013 | Öneri Formu      Web Tasarım